Falusi vendégház - Kisköre (NTAK reg. sz.: MA19023695)
˛˛Tisza-tó a nyári élmények és a kikapcsolódás édenkertje``

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):Bemutatkozás

Vendégház

A három napraforgós szinvonalas falusi vendégházunk Kisköre egyik legfrekventáltabb utcájában, kellemes és csendes környezetben található. Az épület magában hordozza a régi stílusú vályogházak speciális klímáját és a modern elvárások minden lehetőségét is.

Különleges vonzerőt jelent a vendégházhoz közvetlenül kapcsolódó udvaron található masszázs és élménymedence. melyet vendégeink térítésmentesen használhatnak.

Az alföldi és a Tisza táji kerékpározás örömeit felfedezni szerető vendégeinknek kerékpárok állnak rendelkezésre, hogy mindenki a tudásának, erejének és kedvének mérten válogathasson a kerékpár túraútvonalakból.Városunk

Kisköre a Tisza-tavi régió egyik legnagyobb, 2005-ben városi rangot is kapott települése. Gazdag turisztikai kínálatával, látnivalóival a környék egyik meghatározó központja.

Első írásos említése Kure alakban, 1323-ban történik. Később (XIV-XV. század) találkozunk még a Kerey és Kywre névvel is. A Kisköre nevet 1901-tõl viseli, korábban a név Kis-Köre alakját használták. Több mint 700 éves történelme során többször is elnéptelenedett. A környék településeinek jelentős részéhez hasonlóan előbb az egri, utána a szatmári püspökséghez tartozott, utóbbihoz egészen 1804-ig.
Lakosai főként református vallásúak voltak, megélhetésüket elsősorban a Tisza biztosította, de sokan kényszerültek szülőfalujuktól távol napszámosnak szegődni, hogy el tudják tartani családjukat. A település ma is őrzi a paraszti kultúra hagyományait, melyre rendszeres hagyományőrző találkozókkal emlékeznek.

Késő barokk műemlék templomát 1777-ben építették. A múlt tárgyi emlékeit, a népművészeti értékeket ma egy műemlék jellegű lakóházból kialakított, Falumúzeumban őrzik.

A város életében döntő változást az itt épülő, 1975-ben átadott vízlépcső jelentett, amely gyökeresen megváltoztatta nem csak Kisköre, hanem a Közép-Tisza vidék, az Alföld életét is.

Kisköre a Tisza-tó kapujaként a régió turizmusának egyik fontos fogadóközpontjává, a családok paradicsomává vált, ahol minden rendelkezésre áll egy kellemes nyaralás eltöltéséhez.

Településünk fő vonzerejét a Tisza-tó közelsége, annak jobb partján kialakított szabadvízű strand adja, amely a környék egyik legjobban kiépített fürdőhelye. Egyedülálló sajátossága, hogy a strandhoz közel fekszik a folyó medre, így a nyári hőségben szinte a Tiszában lubickolhat a hüsölni vágyó látogató, és az aktívabb pihenést előnyben részesítők is megtalálják számításukat.Tisza-tó

A természet átalakításának eredményeként létrejött víztározóval megszületett a Tisza-tó varázslatos vízi világa, amely ma már számtalan csodát, feledhetetlen élményt tartogat az idelátogatók számára.

A sekély, gyorsan felmelegedő tó kiválóan alkalmas fürdőzésre, nagyszerű pihenési, üdülési célpont a gyermekes családok számára.

Szabadvizű strandunk a környék legtisztább vizű, egyik legjobban kiépített fürdőhelye, amely kellemesen hűs, selymesen simogató vízével, bővülő szolgáltatásaival, programjaival évente több ezer látogatónak nyújt felüdülést, kikapcsolódást.

Az öblök, holtágak, szigetek között csónakázni, kenuzni maradandó élményt jelent, a horgászat szerelmesei pedig egész évben kiskörei horgászkalandokról, gazdag zsákmányról, kapitális harcsákról, süllőkről és pontyokról mesélnek barátaiknak, ismerőseiknek.
"Minden élménnyel több leszel . . . "
3384 Kisköre, Erzsébet út 25. Tel.: 06-30/319-6637 - horvathlajosne@webmail.hu